Projekti

IZ BLIŽEG I DALJEG SUSJEDSTVA

Književna udruga Ludens
Studentski projekt koji je okupljao književnike iz regije s ciljem promoviranja njihovih novih knjiga, predstavljanjem njihova stvaralaštva, a sve u želji za stalnim reafirmiranjem uloge književnosti u društvu.

RUSKI DANI

Projekt studenata slavistike
Studentski projekt koji se fokusirao na rusku kulturu, književnost, gastronomiju, s ciljem približavanja ruske kulture ne samo studentima slavistike, već svima zainteresiranima. Projekt se održavao godinama, a podrazumijevao je predavanja, radionice, književne i glazbene večeri, radionice kuhanja i brojne druge sadržaje.

GLAZBENO - KULTURNI FESTIVAL ARLA

Udruga za promicanje urbane kulture ARLA
Ljetni glazbeno-kulturni festival koji se održava već 11 godina zaredom, najprije u organizaciji UM Đakovo, a kasnije u organizaciji Udruge za promicanje urbane kulture ARLA. Obuhvaća različite sadržaje, radionice, edukacije, književne promocije, glazbene koncerte, pri čemu je zajednički nazivnik urbana kultura.

GLAZBENI FESTIVAL GALOOP

Udruga za promicanje urbane kulture ARLA
U lipnju 2022. u Đakovu je održano prvo izdanje dvodnevnog glazbenog festivala Galoop. Festival je organiziran u suradnji s Los Angeles agencijom iz Zagreba, a ugostili smo šest bendova. Nastupili su: Darko Rundek & Ekipa, Pips, Chips & Videoclips, Jonathan, M.O.R.T., Hladno pivo i Brkovi. Premda je festival održan prvi put, tog je vikenda u Strossmayerovom parku “galoopiralo” više od 1000 ljudi.

GLAZBENO - KULTURNI FESTIVAL KALORIFER

Udruga za promicanje urbane kulture ARLA
Glazbeno-kulturni festival koji je nastao kao zimska inačica festivala ARLA. Obuhvaća različite sadržaje, radionice, edukacije, književne promocije, glazbene koncerte, pri čemu je zajednički nazivnik urbana kultura.

PIKNIK

Udruga za promicanje urbane kulture ARLA
Projekt koji se provodi već tri godine zaredom, a okuplja sve generacije i vrlo heterogene skupine ljudi. Zamišljen je kao zero-waste događaj u prirodi (Strossmayerov park, Đakovo) na koji su pozvani svi željni aktivnog provođenja vremena u prirodi i društvu. Obuhvaća niz radionica za sve uzraste (od najmlađih do treće dobi), nastupe, predstavljanja udruga, kuhanje, kreativne radionice, sportske aktivnosti…

PUTOKAZ

Udruga za promicanje urbane kulture ARLA
Putopisna književna turneja koja se održava u više gradova. Tema susreta je kultura putopisanja, povezanost putovanja i pisanja s naglaskom na putovanja koja nisu turistička, već radije pustolovna, avanturistička, s posebnim ciljem ili neobično realizirana. Projekt se odvijao pod pokroviteljstvom Saveza udruga Clubture.

RESTART - PUTEM (RE)KREACIJE

Udruga za promicanje urbane kulture ARLA
Jednodnevni festival u prirodi s ciljem povezivanja čovjeka i prirode. Sadržaj prvog izdanja festivala su kreativne radionice (intuitivno slikanje, pisanje, plesanje, izrada nakita, izrada magneta, crtanje, kuharske veganske radionice), eksperimentalni jam session, sound terapija, zvučne kupke, yoga, čitanje priča oko vatre, fire spinning. ReStart sanja da postane višednevni retreat - festival harmonije između ljudi i prirode.

IDEŠ NA PROMOCIJU?

Udruga za promicanje urbane kulture ARLA
Prvo izdanje projekta održano je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH, u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Đakovo. Predstavljeno je osam suvremenih hrvatskih i regionalnih autora/ica, s ciljem promocije njihova stvaralaštva kroz inovativne i kreativne pristupe. Drugo izdanje provodi se u suradnji GKČ Đakovo, uz djelomično sufinanciranje Grada Đakova.
OSTALE USLUGE
EVENT MANAGMENT