Podučavanje

U M.art-u se podučavanju ruskog jezika pristupa na više načina, odnosno u ponudi je više različitih koncepata učenja. To su usluge održavanja individualnih i grupnih tečajeva, susreti uživo i/ili online, instrukcije, konverzacijski seminari, terenska nastava i različiti tipovi kreativnih jezičnih radionica (za djecu i odrasle).

U ponudi je i usluga učenja ruskog jezika uz engleski kao radni jezik.

Trajanje, intenzitet, termini i način izvođenja tečaja određuju se u dogovoru s polaznicima/cama. Nakon toga slijedi određivanje cijene prema dogovorenim uvjetima.
● POJEDINAČNI SAT
(45 min) – 80 kn / 10.62 €

● KONVERZACIJSKI SEMINAR
(45 min) – 90 kn / 11.95 €

● INSTRUKCIJE / POMOĆ U UČENJU
(45 min) – 80 kn / 10.62 €

● INDIVIDUALNI TEČAJ
( ZA ODRASLE OSOBE / STUDENTE / SREDNJOŠKOLCE / DJECU)  

● GRUPNI TEČAJ
(DO 5 POLAZNIKA/CA ili 10 POLAZNIKA/CA )

● KREATIVNA JEZIČNA RADIONICA
(60 min) – 100 kn / 13.28 €


Fiksni tečaj konverzije je 7,53450 kn za 1 euro.

ZAŠTO UČITI RUSKI?

Kada me netko pita uče li ljudi doista ruski i ako da, koga ja to ustvari podučavam, ja im odgovorim da podučavam vojnikinju koja se bavi kemijsko-biološko-radiološko-nuklearnom zaštitom i voli rusku pravoslavnu manastirsku glazbu, kažem im i kako podučavam odvjetnicu iz Čilea koja je nakon hrvatskog jezika odlučila upoznati i usvojiti još jedan slavenski jezik, objasnim im da podučavam i analitičara koji se sprema na selidbu u Moskvu i studenticu ekonomije koja kao materinji jezik broji njemački, mađarski i hrvatski, a koja je već dugo sanjala početi učiti baš ruski, zatim im govorim o Hrvatu u Njemačkoj koji je odlučio naučiti ruski kako bi bolje prijateljevao s ruskim kolegama i jednu Njemicu koja bi rado razgovarala s obitelji svoga dečka na njihovom jeziku. Odgovorim kako je lijepo da jedna Njemica i jedna Hrvatica rusistkinja dijele proces učenja služeći se engleskim jezikom kao posrednikom. Ti su odgovori dovoljno široki da objasne ljepotu ovoga posla, da ukažu na raznolikost pristupa s obzirom na raznolikost motivacija i preferencija svakog pojedinog učenika, da pokažu koliko je ovaj posao daleko od monotonije i koliko meni širi obzore, koliko me motivira i potiče na konstantno napredovanje i učenje.

Ruski je istočnoslavenski jezik služben u Rusiji, Bjelorusiji, Kazahstanu, Kirgistanu, a koristi se široko na Kavkazu, Srednjoj Aziji te u određenoj mjeri u baltičkim državama. Geografski je najrasprostranjeniji jezik u svijetu. Naime, ruski jezik govori više od 258 milijuna govornika širom svijeta. Po broju izvornih govornika ruski jezik zauzima sedmo mjesto u svijetu, a po ukupnom broju govornika osmo mjesto. Jedan je od šest službenih jezika Ujedinjenih naroda. Nakon engleskog, drugi je najrasprostranjeniji jezik na Internetu. Pismo ruskog jezika je ćirilica. Poželiš li osjetiti kako je ruski mek na jeziku, prozračan u mislima, gust u pisanju, topao u razgovoru – znaš gdje me možeš pronaći. Jedva čekam upoznati nova znatiželjna lica.
OSTALE USLUGE
EVENT MANAGMENT